Sunday, November 10, 2013

El cost de l'intervencionisme a Hong Kong

El cost de l'intervencionisme a Hong Kong. WSJ Editorial
En contra de les afirmacions del govern, les taxes dificulten més els negocis a les petites companyies.

Wall Street Journal, 5 nov 2013 11:16 a.m. ET
Translation of The Cost of Hong Kong's Interventionism to Catalan. By Un Liberal Recalcitrant


El govern de Hong Kong s'ha resistit fortament a acceptar els crítics que suggereixen que els seus esforços per frenar l'activitat del mercat immobiliari local perjudica la seva reputació de polítiques de lliure mercat i pro-creixement . Potser és hora que s'ho pensin de nou. Vegin el nou informe que mostra que la intromissió del govern en aquest mercat està danyant el clima dels negocis en el Territori .

Encara que Hong Kong figura en el segon lloc en l'informe Doing Business 2014 del Banc Mundial, publicat la setmana passada, la posició d’aquest territori a la categoria "facilitat per registrar propietat" es va desplomar del lloc 60 al 89. La caiguda reflecteix l'increment fins al 7,5% al febrer, un 100%, de les taxes aplicables a les transaccions immobiliàries comercials (no d'habitatges). El govern ha pres aquesta decisió després de diversos intents per refredar el mercat residencial amb impostos especials que simplement van desviar el capital al mercat no residencial.

L'informe Doing Business ressalta el que aquests impostos signifiquen per a petites i mitjanes empreses en termes pràctics. De mitjana, la transferència d'una propietat comercial ara costa el 7.7% del seu valor després d'afegir impostos i taxes. Abans que entrés en vigor la nova taxa estava en el 4%, si bé només és aplicable a les transaccions de més quantia. Encara que altres aspectes de la política econòmica de HK són pro-creixement , això representa un innecessari cost afegit sobre les petites empreses , que solien ser les més beneficiades de la senyera política de Honk Kong de mínima interferència en l'economia .

Això hauria de ser una crida al govern, el qual ha intentat argumentar des del començament, en aquest assumpte de la nova taxa, que aquestes mesures eren excepcionals i afectarien només als immobles. Els crítics van advertir en aquell temps, 2010, que la primera taxa especial sobre propietats residencials posaria al Territori en una pendent relliscosa per l'abandonament del que un antic ministre d'economia anomenava "no intervencionisme decidit". Com a resposta, el portaveu del govern, Michael Wong, va escriure una carta al director d'aquest diari prometent que el nou impost "no tindria més implicacions per a les polítiques de baixos impostos pro-empreses", qualificant les crítiques com "clarament de magnitud incorrecta".

La relliscada del govern cap els impostos especials per a la propietat comercial ha demostrat que els crítics tenien raó i l'informe del Banc Mundial indica que les petites empreses estan pagant el preu d'aquesta ficada de pota. Per mor dels emprenedors del Territori, és hora que el govern de HK porti de nou les seves polítiques immobiliàries al decidit “no-intervencionisme” que funciona tan bé en altres sectors de l'economia.

---
Original, etc.: http://www.bipartisanalliance.com/2013/11/el-coste-del-intervencionismo-en-hong.html  

No comments:

Post a Comment